Zorgzame hulp

ZorgHub biedt abonnementen voor ondersteunende hulp in de zorg.
Hulp nodig in huis of tuin, bij technologie of bij vervoer? ZorgHub biedt kwaliteit en continuïteit.

“Met de Zorghub zijn we erin geslaagd om écht de doelgroep te bereiken die er op de arbeidsmarkt niet tussenkomt. De gemiddelde uitkeringsduur van de deelnemers die we aan werk wisten te helpen, was zeven jaar,” weet programmamanager Jiske Kiers. Er wordt gewerkt op een laagdrempelige en praktische manier. Ieder deelnemer in een eigen tempo. “Je ziet het zelfvertrouwen en de ambities groeien.” Lees meer op de site van Start Foundation 

Lees meer
Lees minder

Michel heeft de leukste baan van het land: in de zorg

Hier worden wij blij van! Michel volgde een korte opleiding bij onze Zorghub en kon daarna meteen aan de slag bij verzorgingshuis Pieter van Foreest. En daar heeft hij het geweldig naar zijn zin! "Ik heb de leukste baan van Nederland." weet hij. Lees meer

Lees meer
Lees minder
Zorgverlener

Meer banen en minder druk in de zorg

Op de site van MVO netwerk Werkwaardig vertellen Paul Kramers, manager P&O van @Pieter van Foreest en Jolanda Krispijn, jobcoach bij @Zorghub over dé oplossing voor meer banen en minder druk in de zorg. “Er werd een startfunctie in de zorg voor dit project opgezet. Voorafgaand hebben we in samenspraak met Zorghub een op maat gemaakt scholingstraject ontwikkeld met leerstof over dementie, persoonsgericht werken en het ondersteunen van onze bewoners bij eten en drinken,” vertelt Paul. Jolanda: “We willen hiermee de werkdruk in de zorg verminderen en de zorg voor cliënten uitbreiden. Daarnaast krijgen de Zorghub-medewerkers op deze manier de kans om door te stromen naar een reguliere baan in de zorg als zij hiervoor geschikt blijken te zijn.” Klik voor het artikel

Lees meer
Lees minder

Elf gastheren en - vrouwen aan de slag bij Pieter van Foreest

Ze reageerden op een flyer in de brievenbus: “Wil jij in de zorg werken? Meld je dan aan!” Sommigen van hen zaten langer dan hun lief was in de bijstand. Begeleid vanuit de Zorghub en na een kick-off bij Werkse! volgden ze een opleiding bij Pieter van Foreest. Die ontving hen met open armen. Vier weken meelopen op de afdeling, kennismaken met het werk en daarnaast diverse praktijkgerichte trainingen. De eerste ervaringen waren erg positief. In september tekenden alle elf mensen hun contract. Nu werken ze, goed voorbereid, als gastheer/gastvrouw voor dementerende ouderen bij Pieter van Foreest.

Lees meer
Lees minder
De eerste medewerkers van Zorghub zijn gestart

De eerste medewerkers van Zorghub zijn gestart

Deze vijf kanjers zijn de allereerste medewerkers van Zorghub! Na een intensieve, praktijkgerichte opleiding bij Werkse! gaan ze aan de slag als zorgmedewerker voor de cliënten van Perspektief. Een typische win-win: Perspektief kan zo de zorg bieden die bedreigd wordt door de hoge werkdruk, en de nieuwe medewerkers krijgen volop ondersteuning bij hun (r)entree in de zorg. Knap uit de grond gestampt door Jolanda Krispijn, Kirsten Vreugdenhil en Vanity Sibers!

Lees meer
Lees minder
Zorghub Delft klaar voor de start

Zorghub Delft klaar voor de start – Cedris

Brancheorganisatie Cedris haalt in een artikel over de ZorgHub projectleider Jiske Kiers aan, die verwacht dat deze aanpak niet alleen mooi is op papier maar ook economisch rendabel is. “Verschillende zorgorganisaties hebben geld over voor zo’n abonnement. Want deze aanpak werkt preventief.

Medewerkers van de ZorgHub die bij ouderen over de vloer komen, zien het immers direct als er iets niet goed gaat met de cliënt. Zij hebben daarmee een belangrijke signaalfunctie. Als een zorgorganisatie daar adequaat op inspeelt, scheelt dit in de zorgkosten. Bovendien ontlasten we hiermee het vaste zorgpersoneel, dat vaak te maken heeft met een hoge werkdruk.”

Lees meer
Lees minder
De eerste stappen van de Zorghub

De eerste stappen van de Zorghub

We zijn al aan de slag met de Zorghub, maar deze week zijn de formele handtekeningen gezet. Johan van den Elzen van Start Foundation en Cor van der Wel van Werkse! hebben hun krabbel geplaatst, waarmee 1 miljoen euro wordt vrijgemaakt voor ZorgHub. 


Bij Zorghub worden langdurig werklozen opgeleid en geplaatst in de zorg. Kandidaten krijgen een korte, praktijkgerichte opleiding waarmee zij ondersteunde zorgtaken kunnen uitvoeren die door tijdsdruk vaak blijven liggen. Een oudere helpen om de deur uit te gaan bijvoorbeeld, of de post door te nemen. De eerste vijf collega’s zijn opgeleid bij Werkse! en nu aan het werk bij Perspektief.

ZorgHub is een initiatief van Delft Support, Delft voor Elkaar, DSW Zorgverzekeraar, Firma van Buiten, GGZ Delfland, Ipse de Bruggen, Perspektief, Pieter van Foreest, Stichting Stunt en Werkse!. Meer weten? Kijk op www.zorghub.nl. 


Dank voor de support en het vertrouwen vanuit Start Foundation naar dit mooie Delftse initiatief. Hiermee komen we een stap dichter bij een #parallelle#arbeidsmarkt. Meer weten over parallelle arbeidsmarkt? Kijk op https://lnkd.in/dPv2-CX

Lees meer
Lees minder
Zorghub wint innovatieprijs van 1 miljoen euro

Zorghub wint innovatieprijs van 1 miljoen euro

Het Delftse initiatief ZorgHub wint de Werkinnovatie Prijs! Het prijzengeld van één miljoen euro wordt gebruikt om mensen die langdurig in de bijstand zitten, op te leiden én te plaatsen in de zorg. “We hebben al zeker vijftig mensen in het vizier waar we nog dit voorjaar mee aan de slag gaan”, vertelt projectmanager Jiske Kiers.

De Werkinnovatie Prijs van brancheorganisatie Cedris en Start Foundation wordt uitgereikt om werkgelegenheid voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te stimuleren. ZorgHub, een initiatief van het sociaal domein in Delft, is als een van de twee winnaars gekozen uit 69 inzendingen. De jury roemde Zorghub ‘om de potentie om veel impact te maken op het gebied van eenzaamheid en waarde toe te voegen aan de zorgvraag van ouderen in de stad Delft. Het initiatief wordt door de stad gedragen, aangezien de sociale partners zich aansluiten bij en committeren aan ZorgHub. Het is een plan met focus en transparantie. Men houdt daarbij oog voor de mens en de klant.”

Drempels weghalen
ZorgHub richt zijn pijlen op bijstandsgerechtigden die affiniteit hebben met de zorg. Mensen die actief zijn als mantelzorger of vrijwilliger, maar voor wie een betaalde baan tot nog toe niet haalbaar leek. “Voor hen kan ZorgHub het verschil maken”, aldus Kiers. “Een baan is immers meer dan alleen een inkomen. Het gaat ook om sociale contacten, voldoening, zelfstandigheid. Daarom zetten we alles op alles om dat mogelijk te maken. Dat betekent drempels weghalen en maatwerk leveren. Zodat zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen.”

Minder zorgkosten, minder eenzaamheid en meer banen
De geselecteerde kandidaten krijgen een korte, praktijkgerichte opleiding waarmee zij ondersteunde zorgtaken kunnen uitvoeren die door tijdsdruk vaak blijven liggen. Een oudere helpen om de deur uit te gaan bijvoorbeeld, of om de post door te nemen. Zorgorganisaties sluiten daarvoor een abonnement af bij ZorgHub. Daarmee zijn zij verzekerd van continuïteit en verlichten ze de werkdruk van het bestaande personeel. ZorgHub gaat de nieuwe medewerkers in hun werk begeleiden en coachen, zodat zij naar ieders tevredenheid blijven functioneren.

In het voorjaar van start
Met het prijzengeld van één miljoen euro kan ZorgHub in het voorjaar van start met de opleiding. Daarna gaan de nieuw opgeleide zorgmedewerkers aan de slag bij lokale zorgorganisaties. Op termijn wil ZorgHub ook zorgabonnementen aan particulieren aanbieden.

ZorgHub is een initiatief van Delft Support, Delft voor Elkaar, DSW, Firma van Buiten, GGZ Delfland, Ipse de Bruggen, Perspektief, Pieter van Foreest, Stichting Stunt en Werkse!.

Lees meer
Lees minder

Contact

Zorghub.nl
Gantel 23
2635 DP Den Hoorn

Contactpersoon

Steven Boon
sboon@werkse.nl
06 42 652 827

btw NL001569417B18
kvk 27374588 0027
NL54BNGH0285029711